Stoofpotje met frietjes, witloofsalade en mayonaise

35 MIN
2 personen
Stoofpotje met frietjes, witloofsalade en mayonaise

Onze nationale feestdag komt eraan en dus serveren we een Belgische klassieker met een twist: stoofvlees met frietjes en mayonaise! Deze versie met pulled pork serveer je net wat sneller op tafel dan met varkenswangetjes. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 gr. aardappelen
  • 300 gr. pulled pork
  • 1 gele ui
  • 3 wortelen
  • ½ blokje rundsbouillon
  • ½ flesje Leffe Bruin of ander donker bier
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 el mayonaise
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Stoofvlees: verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak de pulled pork 3-4 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snipper intussen de ui fijn. Snijd de wortel in plakjes.
  5. Haal de pulled pork uit de pan. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui zo'n 2 min., tot de ui glazig is. Voeg de bloem (zie tip) toe en schep goed om. Voeg daarna de mosterd en gedroogde tijm toe en roer om. Verkruimel de bouillon erover en voeg 70 ml water per persoon toe. Voeg het bier toe en laat warm worden. Voeg daarna de wortelplakjes en het vlees opnieuw toe. Giet de balsamicoazijn erbij. Laat 10-15 min. sudderen op zacht vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig om.
  6. Oud brood in huis? Gebruik 1 sneetje per persoon in plaats van bloem. Smeer de mosterd op het brood, leg de sneetjes op het einde bovenop het stoofvlees en laat mee sudderen tot ze uit elkaar vallen. Roer goed om.