Pastasalade met rivierkreeftstaartjes en knoflook-basilicumdressing

30 MIN
2 personen
Pastasalade met rivierkreeftstaartjes en knoflook-basilicumdressing

Orzo is een pastasoort die veel wordt gegeten in landen rond de Middellandse Zee. En deze orzo met rivierkreeftstaart, courgette en kerstomaatjes zou daar zomaar op zo'n menukaart kunnen staan.

Ingrediënten

  • 250 gr gele kerstomaten
  • 125 gr orzo
  • ½ sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 1 courgette
  • 100 gr rivierkreeftstaartjes
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Halveer de kerstomaten.
  3. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Laat uitdampen.
  4. Dressing: snipper de sjalot en pers de knoflook. Schep het basilicum, de sjalot en knoflook in een maatbeker. Giet de witte wijnazijn en 2 el olijfolie per persoon erbij. Mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Snijd de courgette in stukjes van ongeveer 1 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgette zo’n 6-7 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de rivierkreeftstaartjes toe aan de pan en breng op smaak met de Griekse mix, zout en zwarte peper.
  6. Schep de pasta in een ruime kom en voeg de courgette, rivierkeeftstaartjes en kerstomaten toe. Schep de dressing eronder. Smakelijk!
  7. TIP: Vind je de sjalot en/of knoflook wat scherp van smaak? Bak dan eerst een minuutje in een pan met olijfolie.