Pittige citroenorzo met kip, dille, champignons en courgette

30 MIN
2 personen
Pittige citroenorzo met kip, dille, champignons en courgette

Geef de orzo extra pit door wat fijngesneden chilipeper toe te voegen. De frisheid en het zuur van de citroen breng het geheel dan weer mooi in balans. Niet zo'n fan van pikant? Je kan de chilipeper ook weglaten.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • 1 citroen
  • 250 gr witte champignons
  • 10 gr dille
  • 125 gr orzo
  • 2 kl bruschetta verde kruiden
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 30 gr boter
  • boter
  • olijfolie
  • ½ el paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de kipfilet in hapklare stukken en kruid met zout en zwarte peper. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, diepe pan en bak de kip zo’n 4-5 min. rondom rond. Schep uit de pan (de kip laten we in een volgende stap verder garen).
  2. Snijd intussen de courgette in plakjes en verdeel over de bakplaat. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Giet een flinke scheut olijfolie erover en schuif zo’n 10-15 min. de oven in.
  3. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Snijd de helft van de citroen in plakjes, pers de andere helft. Snijd de champignons in plakjes. Hak de dille fijn.
  4. Smelt de boter in dezelfde pan van de kip en leg de schijfjes citroen erin. Laat de citroen zo’n 2-3 min. meebakken schep daarna op het bordje van de kip. Schep de sjalot, knoflook, chilipeper en champignons in de pan en bak zo’n 3-4. Voeg de orzo, kip en bruschetta verde toe. Voeg 125 ml water per persoon toe en verkruimel de bouillon erover. Giet het citroensap erbij. Laat zo’n 10-12 min. sudderen op middelhoog vuur (zie tip). Voeg indien nodig nog wat water toe.
  5. Schep de laatste 2 min. de citroenschijfjes en dille erbij. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de pasta en kip gaar zijn. Zet de pan met pasta en kip op tafel en serveer met de courgette. Smakelijk!
  7. TIP: Proef regelmatig en laat indien nodig nog wat langer garen.