Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot in zo'n 2 min. glazig op zacht vuur. Voeg de tomaat, paprika en tomatenpuree toe en laat 3 min. sudderen.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Heb je nog een restje witte wijn in de koelkast? Blus hiermee de groenten in de pan en laat de alcohol even verdampen. Voeg de room toe. Geen wijnrestjes? Giet dan onmiddellijk de room in de pan. Verkruimel de bouillon erbij en kruid met de cayennepeper en het paprikapoeder. Laat de saus 5 min. pruttelen op zacht vuur.
Proef van de saus en breng verder op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper.
TIP: Ook lekker: bak de scampi eerst in wat olijfolie in een pan met een snuifje zout en cayennepeper voor meer smaak. Minder tijd? Laat dan garen in de saus.