Romige pasta met varkensreepjes, aubergine, puntpaprika en lente-ui

30 MIN
2 personen
Romige pasta met varkensreepjes, aubergine, puntpaprika en lente-ui

Hier gebruiken we cellentani pasta. Je zou het misschien niet denken, maar de soort pasta die je gebruikt is belangrijk. Deze pasta heeft een spiraalvorm waardoor die extra veel saus oppikt. En geloof ons, van deze saus wil je extra veel bij elke hap!

Ingrediënten

  • 2 varkenslapjes
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 rode puntpaprika's
  • 200 ml room
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 200 g cellentani pasta, spirelli of fusilli
  • 1 lente-ui
  • olijfolie
  • ½ el paprikapoeder
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd het varkenslapje in dunne reepjes en kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  3. Versnipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergine en paprika in stukjes van ongeveer 1-2 cm.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 min., tot de ui glazig is. Schep de aubergine en paprika erbij en stoof zo’n 5-6 min. Giet de room erbij en verkruimel de bouillon erover. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Laat zo’n 6-7 min. sudderen op zacht vuur.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de varkensreepjes zo’n 5-6 min. op middelhoog vuur.
  7. Schep de pasta mee onder de saus en voeg 1 el kookvocht per persoon toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  9. Serveer de pasta met de varkensreepjes en werk af met de lente-ui (zie tip). Smakelijk!
  10. TIP: Geen zin in rauwe lente-ui? Bak dan samen met de aubergine en paprika.