Rivierkreeftstaartjes met avocado, pompelmoes en quinoa

25 MIN
2 personen
Rivierkreeftstaartjes met avocado, pompelmoes en quinoa

De klassieke garnalencocktail gaat al generaties lang mee en we garanderen je: onze versie met rivierkreefststaartjes ga je nog vaak op tafel willen toveren! We gebruiken avocado om hem lekker smeuïg te maken en pompelmoes voor een frisse toets. Yummie!

Ingrediënten

  • 125 gr. quinoa
  • 1 avocado
  • 1 pompelmoes
  • 175 gr. rode en gele kerstomaten
  • 100 gr. gemengde sla
  • ½ sjalot
  • 100 gr. rivierkreeftstaartjes
  • 2 el mayonaise
  • 50 gr. tonijn uit blik
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met water aan de kook voor de quinoa en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat eventjes afkoelen.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel voorzichtig uit (behoud de schil om te vullen straks). Snijd de helft in gelijke blokjes van zo'n 2 cm en prak de andere helft met een vork. Breng beiden op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de pompelmoes à vif (zie tip), en bewaar het sap. Halveer de kerstomaten. Meng het opgevangen pompelmoessap met een scheutje olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Meng de blokjes avocado samen met de pompelmoes en sla onder elkaar. Breng op smaak met de dressing.
  4. Snipper de sjalot fijn. Meng de quinoa, geprakte avocado en sjalot onder elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Vul de schil van de avocado met het mengsel.
  5. Mix de mayonaise en tonijn samen tot een dressing. Kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper.
  6. Schep de salade in een bord. Schik daarop de gevulde avocado. Werk af met een drizzle van de tonijnsaus en de rivierkreeftstaartjes. Smakelijk!
  7. TIP: Peler à vif is een snijtechniek die we vooral gebruiken bij citrusvruchten. Verwijder de schil van de pompelmoes en snijd dan tussen de witte vliezen partjes vruchtvlees weg.