BLT sandwich met spek, sla en tomaat
Met een handige afkorting geven Britten en Amerikanen een lekkere snack een catchy naam: BLT sandwich. ‘BLT’ staat voor ‘Bacon’, ‘Lettuce’ en ‘Tomato’: spek, sla en tomaat. We voegen nog een plakje kalkoenfilet toe om het extra vullend te maken als avondmaal. BLTT dan? Bekijk recept
Varkenslapje met ratatouille en rijst
Aha. Eens een klassieker uit de Provence: ratatouille! Deze heerlijke groentestoofschotel smaakt nog beter als je hem even laat trekken. Maar geen paniek, we begrijpen het wel als je niet kan wachten om te proeven. Bekijk recept
Merguez met zoete-aardappelpuree, geroosterde puntpaprika en wortelen
Hier zet je toch graag je tanden in? Een bordje bomvol kleur en smaak. We gebruiken tandoorikruiden om de puree pit te geven. Dat is een smaakvolle mengeling van komijnpoeder, cayennepeper, kurkuma en koriander. Bekijk recept
Spaghetti met gehaktballetjes, mozzarella en tomatensaus
Houd je van verrassingen? Dan is deze pasta ets voor jou.We verstoppen een cheesy surprise in de gehaktballetjes. En zo maak je die overheerlijke spaghetti bolognese nog een tikkeltje extra onweerstaanbaar. Bekijk recept
Gentse waterzooi met kip, prei en aardappelen
Waar zitten die Gentenaren? We zetten speciaal voor hen, maar ook voor iedereen buiten #9000, deze traditionele Gentse waterzooi op het menu. Oorspronkelijk werd die gemaakt met vis, maar in de 19de eeuw koos men liever voor kip. Dat was een lekker alternatief voor prijzige en schaarse vis. Bekijk recept
Pita met varkensreepjes, paprika en currymayonaise
Een perfect gerechtje bij rammelende honger of op drukke weekavonden. Deze pita zet je in geen tijd op tafel. Dat smaakt! Bekijk recept
Zalm met roomsaus en gekookte aardappelen
Saus is life, zeggen wij hier wel eens. Want geef toe, een lekker sausje maakt een gerecht helemaal af. We maken een eenvoudige roomsaus met verse bieslook en sjalot. Simpel, maar oh zo lekker. Bekijk recept