Oh wat houden we van de zomer! Niet enkel voor de heerlijke lange zomeravonden, leuke vakantieplannen en de welkome rust... maar ook voor de zalige, kleurrijke groenten die nu helemaal in seizoen zijn: aubergines, courgette, paprika's, tomaten,... Ideaal om heerlijk gezonde en kleurrijke bordjes op tafel te toveren. We gingen samen met Foodbag creatief aan de slag, en we toveren  deze week dit heerlijke zomermenu uit onze foodbox: 


BLT sandwich met spek, sla en tomaat


BLT sandwich met spek, sla en tomaat
Met een handige afkorting geven Britten en Amerikanen een lekkere snack een catchy naam: BLT sandwich. ‘BLT’ staat voor ‘Bacon’, ‘Lettuce’ en ‘Tomato’: spek, sla en tomaat. We voegen nog een plakje kalkoenfilet toe om het extra vullend te maken als avondmaal. BLTT dan? Bekijk recept



Varkenslapje met ratatouille en rijst


Varkenslapje met ratatouille en rijst
Aha. Eens een klassieker uit de Provence: ratatouille! Deze heerlijke groentestoofschotel smaakt nog beter als je hem even laat trekken. Maar geen paniek, we begrijpen het wel als je niet kan wachten om te proeven. Bekijk recept



Merguez met zoete-aardappelpuree, geroosterde puntpaprika en wortelen


Merguez met zoete-aardappelpuree, geroosterde puntpaprika en wortelen
Hier zet je toch graag je tanden in? Een bordje bomvol kleur en smaak. We gebruiken tandoorikruiden om de puree pit te geven. Dat is een smaakvolle mengeling van komijnpoeder, cayennepeper, kurkuma en koriander. Bekijk recept



Spaghetti met gehaktballetjes, mozzarella en tomatensaus


Spaghetti met gehaktballetjes, mozzarella en tomatensaus
Houd je van verrassingen? Dan is deze pasta ets voor jou.We verstoppen een cheesy surprise in de gehaktballetjes. En zo maak je die overheerlijke spaghetti bolognese nog een tikkeltje extra onweerstaanbaar. Bekijk recept



Gentse waterzooi met kip, prei en aardappelen


Gentse waterzooi met kip, prei en aardappelen
Waar zitten die Gentenaren? We zetten speciaal voor hen, maar ook voor iedereen buiten #9000, deze traditionele Gentse waterzooi op het menu. Oorspronkelijk werd die gemaakt met vis, maar in de 19de eeuw koos men liever voor kip. Dat was een lekker alternatief voor prijzige en schaarse vis. Bekijk recept



Pita met varkensreepjes, paprika en currymayonaise


Pita met varkensreepjes, paprika en currymayonaise
Een perfect gerechtje bij rammelende honger of op drukke weekavonden. Deze pita zet je in geen tijd op tafel. Dat smaakt! Bekijk recept



Zalm met roomsaus en gekookte aardappelen


Zalm met roomsaus en gekookte aardappelen
Saus is life, zeggen wij hier wel eens. Want geef toe, een lekker sausje maakt een gerecht helemaal af. We maken een eenvoudige roomsaus met verse bieslook en sjalot. Simpel, maar oh zo lekker. Bekijk recept