Merguez met zoete-aardappelpuree, geroosterde puntpaprika en wortelen

35 MIN
2 personen
Merguez met zoete-aardappelpuree, geroosterde puntpaprika en wortelen

Hier zet je toch graag je tanden in? Een bordje bomvol kleur en smaak. We gebruiken tandoorikruiden om de puree pit te geven. Dat is een smaakvolle mengeling van komijnpoeder, cayennepeper, kurkuma en koriander.

Ingrediënten

  • ½ bussel wortelen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tandoorikruiden
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 el tahin
  • 1 el sojasaus
  • 10 gr koriander
  • 300 gr merguez
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de wortelen in de lengte (schillen hoeft niet). Laat een beetje van het groen eraan. Snijd de paprika in lange parten. Pers de knoflook. Schik de wortel, paprika en knoflook in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met een snuifje tandoorikruiden, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven tot de groenten mooi geroosterd zijn.
  2. Schil de zoete aardappel. Snijd in stukken van 3 cm en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
  3. Meng de tahin met de sojasaus en 2 à 3 el water tot een gladde saus (zie tip). Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn.
  4. Bak het vlees in de pan of de oven, aan jou de keuze. Oven: schik op een bakplaat of ovenschaal en schuif 10-15 min. bovenaan in de oven. Pan: verhit een scheutje olie op een hoog vuur en bak in 4-6 min. gaar.
  5. Giet de zoete aardappel af. Stamp, samen met een klontje boter of scheutje olijfolie, tot een smeuïge puree. Kruid met een snuifje tandoorikruiden, zout en zwarte peper.
  6. Werk de geroosterde groenten af met de tahinsaus en koriander. Serveer met de zoete-aardappelpuree en merguez. Smakelijk!
  7. TIP: Schep de ingrediënten in een propere confituurpot en schudden maar!