Krokant gebakken chorizo is een zalige smaakmaker! Die brengt je instant in Spaanse sferen. En tijdens de wintermaanden is dat vleugje Spaanse zon op mijn bord meer dan welkom!
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
100 gr chorizo
1 teentje knoflook
400 gr Provençaalse groentemix
½ blikje tomatenpuree
2 eieren
olijfolie
2 kl Provençaalse kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de chorizo in reepjes. Verhit een grote pan en voeg de reepjes chorizo toe.
Bak krokant en schep uit de pan (zie tip).
Pers de knoflook. Verhit de pan opnieuw en voeg de knoflook, Provençaalse groentemix en Provençaalse kruiden toe, voeg eventueel extra olijfolie toe. Stoof zo'n 7 min., voeg dan de tomatenpuree en 100 ml water per persoon toe. Roer om en laat 5-7 min. pruttelen. Kruid met zout en zwarte peper.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een andere pan en bak 1 spiegelei per persoon. Kruid met zout en zwarte peper.
Schep de rijst onder de tomatensaus. Serveer met een spiegelei en strooi de gebakken chorizo erover. Smakelijk!
TIP: Je hebt geen vetstof nodig om de chorizo te bakken. Meer nog: de chorizo zal tijdens het bakken olie vrijlaten. Gebruik deze olie om de groenten in te bakken, dit zorgt voor extra aroma en diepgang in het gerecht.