Saus is life, zeggen wij hier wel eens. Want geef toe, een lekker sausje maakt een gerecht helemaal af. We maken een eenvoudige roomsaus met verse bieslook en sjalot. Simpel, maar oh zo lekker.
Ingrediënten
400 gr aardappelen
1 sjalot
1 prei
300 gr zalmfilet
200 ml room
½ blokje visbouillon
200 gr spinazie
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 10-15 min. gaar.
Snipper de sjalot. Snijd de prei in ringen van 1 cm.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de zalmfilet 2-3 min. langs beide kanten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Houd warm.
Smelt opnieuw een klontje boter in dezelfde pan van de zalm. Fruit de sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Overgiet met de room en verkruimel er de bouillon over. Kruid met zwarte peper. Laat even pruttelen op zacht vuur.
Smelt een klontje boter in een tweede pan en roerbak de prei zo'n 5 min. op zacht vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met zout en zwarte peper.
Serveer de zalm met de groenten, het roomsausje en de gekookte aardappelen. Smakelijk!
TIP: Wentel de zalm even door bloem voor een extra krokant korstje.