BLT sandwich met spek, sla en tomaat

25 MIN
2 personen
BLT sandwich met spek, sla en tomaat

Met een handige afkorting geven Britten en Amerikanen een lekkere snack een catchy naam: BLT sandwich. ‘BLT’ staat voor ‘Bacon’, ‘Lettuce’ en ‘Tomato’: spek, sla en tomaat. We voegen nog een plakje kalkoenfilet toe om het extra vullend te maken als avondmaal. BLTT dan?

Ingrediënten

  • 2 kalkoenfilets
  • 4 sneetjes spek
  • 2 tomaten
  • 1 minikomkommer
  • 6 sneetjes toastbrood
  • graanmosterdsaus (naar smaak)
  • 50 gr veldsla
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet de grillstand aan. Leg de kalkoenfilet tussen een stuk vershoudfolie. Gebruik een steelpan of een deegrol om de kalkoen plat te kloppen tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur (zonder vetstof) en bak de speksneetjes mooi krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit (indien nodig) een scheut olijfolie in de pan van het spek en bak de kalkoenfilet 5-7 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de tomaat in plakjes van 0,5 cm (zie tip). Snijd ook de komkommer in de lengte in dunne plakken.
  4. Besprenkel het toastbrood met olijfolie en rooster de sneetjes goudbruin onder de ovengril. Blijf in de buurt, dat kan snel gaan!
  5. Voor elke BLT-sandwich heb je 3 sneetjes toastbrood nodig. Smeer een laagje graanmosterdsaus op de eerste toast. Leg er wat veldsla en tomaat op. Kruid met zout en zwarte peper. Ga verder met een stukje kalkoenfilet en een tweede toast. Herhaal de volgorde: saus, veldsla, tomaat. Leg er nu het spek op. Smeer wat saus op de onderkant van de derde toast en plaats bovenop de sandwich. Druk de BTL wat aan en snijd met een broodmes in twee driehoeken. Serveer met de komkommer. Smakelijk!
  6. TIP: Tomaten snijd je makkelijk met een gekarteld mes.