Spaghetti met gehaktballetjes, mozzarella en tomatensaus
30 MIN
2 personen
Houd je van verrassingen? Dan is deze pasta ets voor jou.We verstoppen een cheesy surprise in de gehaktballetjes. En zo maak je die overheerlijke spaghetti bolognese nog een tikkeltje extra onweerstaanbaar.
Ingrediënten
½ bol mozzarella
2 teentjes knoflook
300 gr rund-varkensgehakt
2 el verse groene pesto
100 gr stoofselder
250 gr witte champignons
1 sjalot
200 gr tomatenpulp (passata)
200 gr spaghetti
10 gr basilicum
olijfolie
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Hak de mozzarella zo fijn mogelijk. Pel en pers de knoflook. Meng in een kom het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de pesto, de fijngehakte mozzarella (zie tip), zout en zwarte peper. Kneed goed door en rol er stevige balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Zet gekoeld opzij tot verder gebruik.
Snijd de selder in beentjes van 1 cm. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Pel de sjalot en hak fijn.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de balletjes op een hoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal de balletjes uit de pan en houd warm.
Breng intussen een ruime pot gezouten water aan de kook voor de spaghetti.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Fruit de sjalot samen met de overige knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg de selder en de champignons toe en roerbak nog 2-3 min. tot de champignons mooi goudbruin zijn. Voeg de tomatenpulp en de overige pesto toe. Laat de saus even pruttelen en schep dan de gehaktballetjes bij de saus.
Kook de spaghetti in zo'n 8 min. al dente.
Hak het basilicum fijn. Serveer de pasta met de gehaktballen en tomatensaus. Werk af met het fijngehakte basilicum Smakelijk!
TIP: Maak het jezelf makkelijk en gebruik de fijngehakte mozzarella als afwerking van de pasta.