Fishstickburger met wortelfrietjes, sla en tartaarsaus

30 MIN
2 personen
Fishstickburger met wortelfrietjes, sla en tartaarsaus

Over de combinatie vis en tartaarsaus valt niet te twisten. We zouden zelfs durven zeggen dat ze verplicht is. Maar wist je dat het ook heerlijk is om je wortelfrietjes in te doppen?

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 1 grote aardappel
  • ½ kropsla
  • 300 gr fishsticks
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 100 gr tartaarsaus
  • olie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
  2. Snijd de wortel en aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn (zie tip). Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Scheur de sla in stukken.
  4. Verhit, als de frietjes bijna klaar zijn, een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de fishsticks in 5-6 min. goudbruin op middelhoog vuur.
  5. Verwarm het hamburgerbroodje de laatste 3-5 min. mee in de oven.
  6. Beleg het broodje met een flinke schep tartaarsaus, wat sla en de fishsticks. Serveer met de frietjes en de rest van de sla. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de frietjes en fishsticks ook in de AirFryer of friteuse bakken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht. De broodjes, die kunnen dan weer in de broodrooster.