Venkel- appelquiche met parmezaan

55 MIN
8 stuks
Venkel- appelquiche met parmezaan

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 venkel, in reepjes
  • 3 appels, in schijfjes
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 250 ml room
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 takjes bladpeterselie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Garneer met wat bladpeterselie.
  3. Plaats het bladerdeeg in een ronde quichevorm (diameter 26 cm) met een vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Klop de room los met de eieren en de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet even opzij.
  5. Leg de appelschijfjes en de venkelreepjes op de deegbodem. Giet hierover het eiermengsel en bestrooi met de parmezaan. Zet 40 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 344.3 kcal
Koolhydraten 21.33 g
waarvan suikers 9.19 g
Vet 23.7 g
waarvan verzadigd 12.16 g
Proteïnen 11.07 g
Vezels 2.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin