Muffin met appel en kaneel

45 MIN
12 stuks
Muffin met appel en kaneel

Deze muffins met appel en kaneel zijn hartverwarmend tijdens de winterdagen. Je maakt dit zoete gebak in een handomdraai. Probeer ze ook eens als ontbijt!

Ingrediënten

  • 2 appels, geschild en in kleine blokjes
  • ½ citroen, geperst
  • 300 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 125 ml agavesiroop
  • 175 g boter
  • 1 kl kaneel
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de boter luchtig en voeg de kaneel, het zout en de eieren toe.
  3. Meng de bloem met de bakpoeder en meng goed met een keukengarde.
  4. Besprenkel de appels met het citroensap en voeg de agavesiroop toe. Spatel de blokjes voorzichtig door het beslag.
  5. Beboter de muffinvormpjes en vul ze voor driekwart met het muffindeeg.
  6. Bak de muffins gedurende 20-25 minuten. Laat even afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 257.62 kcal
Koolhydraten 28.56 g
waarvan suikers 10.5 g
Vet 13.68 g
waarvan verzadigd 8.24 g
Proteïnen 4.64 g
Vezels 1.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin