Heb je lekker veel zomerfruit in huis? Maak er eens een lekkere cake mee! Wij gingen voor een zalige luchtige cake met nectarines, een beetje limoen en ricotta. Echt heerlijk!
Ingrediënten
100 gr boter (kamertemperatuur)
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
250 gr ricotta
175 gr bloem
1 el bakpoeder
1 biologische limoen (zeste)
3 nectarines
snuifje zout
2 el amandelschilfers
poedersuiker
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Klop de boter op met de suiker en vanille-suiker. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, toe ze opgenomen worden in het beslag. Meng er nu de ricotta door.
Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag. Voeg de limoenzeste en een snuifje zout toe. Meng het beslag met een spatel onder mekaar.
Snij de nectarines in partjes.
Schenk het beslag in de springvorm. Schik er de partjes nectarine bovenop. Strooi er de amandelschilfers over. Zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de cake gaar is. Serveer met poedersuiker erover gestrooid.