Nectarine-ricotta cake

60 MIN
6 personen
Nectarine-ricotta cake

Heb je lekker veel zomerfruit in huis? Maak er eens een lekkere cake mee! Wij gingen voor een zalige luchtige cake met nectarines, een beetje limoen en ricotta. Echt heerlijk!

Ingrediënten

  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 175 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 biologische limoen (zeste)
  • 3 nectarines
  • snuifje zout
  • 2 el amandelschilfers
  • poedersuiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Klop de boter op met de suiker en vanille-suiker. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, toe ze opgenomen worden in het beslag. Meng er nu de ricotta door.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag. Voeg de limoenzeste en een snuifje zout toe. Meng het beslag met een spatel onder mekaar.
  4. Snij de nectarines in partjes.
  5. Schenk het beslag in de springvorm. Schik er de partjes nectarine bovenop. Strooi er de amandelschilfers over. Zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de cake gaar is. Serveer met poedersuiker erover gestrooid.