Hou je van pistache? Dan zijn deze pistache-limoen cakebars vast iets voor jou! De frisse frosting met mascarpone, pistache en citroen maken het af!
Ingrediënten
100 gr pistachenoten, gedopt
1 limoen, biologisch
200 gr bloem
1 kl bakpoeder
65 gr Griekse yoghurt
80 ml melk
1 kl vanille-extract
2 el pistachepasta
110 gr boter
200 gr suiker
snuifje zout
3 eieren
200 gr mascarpone
6 el poedersuiker
1 el room
Bestel deze producten online
BEREIDING
Bedek een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de gedopte pistachenoten fijn in een hakmolentje. Rasp de zeste van de limoen. Meng 4/5de van de pistaches en 2/3de van de zeste met de bloem en het bakpoeder.
Meng in een aparte kom de melk, yoghurt, vanille-extract en 1 el pistachepasta.
Klop de boter op met de suiker en suiker in een keukenrobot of met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze opgenomen worden. Voeg in 3 keer het bloemmengsel toe, afgewisseld met het melkmengsel dat je in twee keer toevoegt. Begin en eindig met de bloem. Meng telkens goed.
Schep het beslag in de bakvorm. Bak 30-40 min., tot een breinaald proper uit de cake komt, als je erin prikt.
Klop ondertussen de mascarpone op met de room, poedersuiker, 1 el limoensap en 1 el pistachepasta. Bewaar in de koelkast.
Bestrijk de bovenkant van de cake met de frosting. Snij in vierkante blokjes. Werk af met de rest van de fijngehakte pistaches en limoenzeste.