Zweedse rolletjes

30 MIN
6 personen
Zweedse rolletjes

Deze zweedse rolletjes met appel en kaneel zijn lekker zoet en maak je makkelijk zelf. Met een muffinvorm is het eens zo handig. Heerlijk voor bij de koffie!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 appels, in brunoise
  • 50 g bruine suiker
  • 40 g boter
  • 1 el kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de muffinvorm goed in, of gebruik een bakspray.
  2. Smelt de boter in een sauspannetje.
  3. Rol het bladerdeeg uit, en bestrijk met de boter. Schik daarop appelblokjes, overstrooi met de kaneel en de suiker. Rol opnieuw op, en snij voorzichtig (duw niet te hard) rolletjes van 2,5 cm dik. Schik elk rolletje in de muffinvorm.
  4. Bak 20 minuten in de oven. Laat afkoelen voor je de Zweedse rolletjes ontvormt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 259.07 kcal
Koolhydraten 29.17 g
waarvan suikers 14.93 g
Vet 14.4 g
waarvan verzadigd 7.54 g
Proteïnen 2.44 g
Vezels 2.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin