Mini-zalmquiche met dille

35 MIN
6 stuks
Mini-zalmquiche met dille

Deze schattige miniquiches zien er niet enkel geweldig uit, ze smaken ook fantastisch, met de gerookte zalm en frisse dille. Perfect als brunch of lunch.

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm, in reepjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g gruyère, geraspt
  • 4 eieren
  • 300 ml room
  • 2 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de ui en de dille door de zalm en zet even opzij. Roer in een andere kom de eieren los met de kaas en de room. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol het vel bladerdeeg uit en steek er 6 cirkels uit. Leg deze in kleine, ronde bakvormpjes met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel het zalmmengsel over de bakvormpjes en schenk er de room met kaas over. Zet 20 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 488.65 kcal
Koolhydraten 17.37 g
waarvan suikers 4.18 g
Vet 39.52 g
waarvan verzadigd 18.93 g
Proteïnen 16.73 g
Vezels 1.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin