Wortel cupcakes

45 MIN
15 stuks
Wortel cupcakes

Hoe laat je je kinderen groenten eten? Probeer het eens met deze verrassende wortelcupcakes! Eenvoudig en snel klaar, een ideaal vieruurtje.

Ingrediënten

  • 300 g wortelen, geraspt
  • 150 g walnoten, gehakt
  • 240 g bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 240 g suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 kl kaneel
  • 1 kl zout
  • Voor de frosting

  • 2 el walnoten, grof gehakt
  • 200 g roomkaas
  • 50 g poedersuiker
  • 1 citroen, geperst en geraspt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en zout in een kom. Voeg er op het einde de eieren en olie aan toe.
  3. Mix het mengsel tot een glad geheel. Roer er dan de walnoten en wortels doorheen.
  4. Verdeel het deeg over ingevette cupcakevormpjes, maar niet helemaal vol. Zet 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
  5. Klop of mix de roomkaas op met de poedersuiker, het citroensap en de citroenzeste. Besmeer de cupcakes rijkelijk met de frosting en werk af met de walnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 402.01 kcal
Koolhydraten 34.46 g
waarvan suikers 22.18 g
Vet 26.41 g
waarvan verzadigd 5.39 g
Proteïnen 6.13 g
Vezels 2.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin