Grillkaas of halloumi is een heerlijke kaas afkomstig uit Cyprus die je perfect kan bakken of grillen. Zoutig en ietwat rubberachtig van textuur, maar eens opgewarmd, heerlijk smeltzacht en met een krokant korstje aan de buitenkant. Omdat de kaas zoveel eiwitten bevat, is het ook een ideale vleesvervanger. 

Zoals we vermeldden komt halloumi uit Cyprus, maar de kaas heeft ondertussen zeker ook zijn weg gevonden naar verschillende wereldkeukens, of er is een lokale variant beschikbaar, zoals Indiase paneer. En al is het niet altijd volgens traditionele recepten, wij gaan zelf ook graag creatief aan de slag met dit heerlijke kaasje! We presenteren je 8 creatieve gerechten!


Hummus met grillkaas en frisse salade


Hummus met grillkaas en frisse salade
Dit gerecht lijkt wel weggelopen vanop één van de zonovergoten terrassen van Tel Aviv! Heerlijke zachte, romige hummus met een frisse groentesalade erbij en daarboven gebakken kaas. Nog wat pitabroodjes erbij om te dippen en het eetfestijn kan beginnen! Bekijk recept



Orzo salade met grillkaas en paprika


Orzo salade met grillkaas en paprika
De zomer op je bord! Dat is dit heerlijke vegetarische gerecht met orzo, blokjes gegrilde kaas en heerlijke groentenmix met rode ui, paprika en gesmolten kerstomaatjes. Extra rucola zorgt voor de kruidigheid en pijnboompitten voor extra crunch. Overheerlijk met een glaasje rosé erbij! Bekijk recept



Zoete aardappelsalade met grillkaas en tahindressing


Zoete aardappelsalade met grillkaas en tahindressing
Koolhydraatarm genieten met deze originele salade van blokjes geroosterde zoete aardappel met frisse groentjes, lekkere gebakken kaas en een verrassende tahindressing. Voor de afwerking verrassen we je met gemarineerde rode ui en fijngehakte dille. Een Midden-Oosterse topcombinatie! Bekijk recept



Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade) met grillkaas en orzo


Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade) met grillkaas en orzo
Zaalouk is een heerlijke kruidige Marokkaanse warme auberginesalade met tomaat en koriander bij. Het past perfect bij plakjes gebakken grillkaas en orzo pasta, die trouwens in Arabische landen ook zeer populair is. Vogeltongetjes noemen ze het daar. Laat het smaken! Bekijk recept



Grillkaas-aubergine saté met Spaanse rijst


Grillkaas-aubergine saté met Spaanse rijst
Een heerlijk en origineel Zuiders gerechtje, deze grillkaas-aubergine saté's met pittige Spaanse rijst erbij. Ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, deze vegetarische topper! Bekijk recept



Wraps met grillkaas, tzatziki en gemarineerde rode ui


Wraps met grillkaas, tzatziki en gemarineerde rode ui
Ontdek deze wraps gevuld met een heerlijke zelfgemaakte tzatziki, krokante groentjes, zalige grillkaas en gemarineerde rode ui voor een frisse toets. Snel oprollen en genieten maar! Bekijk recept



Tikka masala met grillkaas en snelle rode uirelish


Tikka masala met grillkaas en snelle rode uirelish
Kip tikka masala ken je ongetwijfeld, maar het is ook verrassend lekker met blokjes grillkaas erbij! De rode uirelish zorgt voor een heerlijke zoete toets en de rijst maakt het gerecht helemaal af. Een Indisch vegetarisch feestmaaltje! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Courgette-grillkaas koekjes met kleurrijke salade en honing-mosterddressing


Courgette-grillkaas koekjes met kleurrijke salade en honing-mosterddressing
Kleurrijk, licht en zomers, deze originele courgette-grillkaaskoekjes met een kleurrijke salade met honing-mosterddressing erbij! Een koolhydraatarm gerecht waarmee je je tafelgenoten aangenaam zal verrassen. Bekijk recept