Orzo salade met grillkaas en paprika

25 MIN
2 personen
Orzo salade met grillkaas en paprika

De zomer op je bord! Dat is dit heerlijke vegetarische gerecht met orzo, blokjes grillkaas en heerlijke groentenmix met rode ui, paprika en gesmolten kerstomaatjes. Extra rucola zorgt voor de kruidigheid en pijnboompitten voor extra crunch. Overheerlijk met een glaasje rosé erbij!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 200 g kerstomaten
  • 25 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 125 g orzo
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 200 g grillkaas
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Halveer de kerstomaten.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en voeg de rode ui toe. Stoof 4 minuten op een matig vuur en voeg dan de paprika toe. Roerbak 8 minuten.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  6. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met de honing, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  7. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak de blokjes grillkaas rondom aan.
  8. Voeg de Provençaalse kruiden toe aan de rode ui en paprika en schep om. Voeg nu de kerstomaten en balsamico toe. Roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout.
  9. Meng de orzo met de dressing. Schep er voorzichtig de gestoofde groenten en grillkaas door. Werk af met de rucola en de geroosterde pijnboompitten. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 915.15 kcal
Koolhydraten 63.45 g
waarvan suikers 17.15 g
Vet 55.16 g
waarvan verzadigd 20.52 g
Proteïnen 36.62 g
Vezels 7.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin