Zoete aardappelsalade met grillkaas en tahindressing

25 MIN
2 personen
Zoete aardappelsalade met grillkaas en tahindressing

Koolhydraatarm genieten met deze originele salade van blokjes geroosterde zoete aardappel met frisse groentjes, lekkere grillkaas en een verrassende tahindressing. Voor de afwerking verrassen we je met gemarineerde rode ui en fijngehakte dille. Een Midden-Oosterse topcombinatie!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 kl za'atar
  • 1 rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g dille
  • 200 g grillkaas
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Je hoeft ze niet te schillen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes, strooi er de za'atar over. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in plakjes. Hak de dille fijn.
  4. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes grillkaas aan beide kanten goudbruin, 2 minuten per kant.
  5. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en meng er de tahin, de extra vierge olijfolie, peper en zout door. Pers er naar smaak citroensap bij. Dit is de tahindressing.
  6. Schep de geroosterde zoete aardappel voorzichtig om met de kerstomaten, komkommer en gebakken grillkaas. Schep in borden en bedruppel met de tahindressing. Overstrooi met de fijngehakte dille, de gemarineerde rode ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 809.41 kcal
Koolhydraten 34.48 g
waarvan suikers 18.48 g
Vet 59.02 g
waarvan verzadigd 21.92 g
Proteïnen 32.14 g
Vezels 6.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin