Veggie "kipcurry" met rijst met prei, champignons en appel
35 MIN
2 personen
Ooit al eens appel toegevoegd in plaats van ananas aan je kipcurry? Voor alles is er een eerste keer! De appel is een zoete tegenhanger voor de curry en geeft nog wat extra bite aan je gerecht.
Ingrediënten
1 gele ui
1 teentje knoflook
1 stengel prei
250 gr witte champignons
1 rode appel
125 gr volkoren rijst
150 gr Greenway chick pieces
2 kl currypoeder
200 ml room
½ blokje groentebouillon
olijfolie
snuifje paprikapoeder
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de appel in blokjes.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de chick pieces toe en bak zo'n 4-5 min. Kruid met het currypoeder en paprikapoeder. Voeg de prei en champignons toe en bak nog zo'n 5 min. Blus met de room en verkruimel de groentebouillon erover. Verlaag het vuur, voeg de appel toe (zie tip) en laat nog zo'n 10 min. sudderen.
Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer de veggie "kipcurry" met de rijst. Smakelijk!
TIP: Experimenteer eens met fruit en voeg wat banaan toe aan je curry.