Veggie "kipcurry" met rijst met prei, champignons en appel

35 MIN
2 personen
Veggie

Ooit al eens appel toegevoegd in plaats van ananas aan je kipcurry? Voor alles is er een eerste keer! De appel is een zoete tegenhanger voor de curry en geeft nog wat extra bite aan je gerecht.

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 250 gr witte champignons
  • 1 rode appel
  • 125 gr volkoren rijst
  • 150 gr Greenway chick pieces
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml room
  • ½ blokje groentebouillon
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de appel in blokjes.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de chick pieces toe en bak zo'n 4-5 min. Kruid met het currypoeder en paprikapoeder. Voeg de prei en champignons toe en bak nog zo'n 5 min. Blus met de room en verkruimel de groentebouillon erover. Verlaag het vuur, voeg de appel toe (zie tip) en laat nog zo'n 10 min. sudderen.
  4. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer de veggie "kipcurry" met de rijst. Smakelijk!
  5. TIP: Experimenteer eens met fruit en voeg wat banaan toe aan je curry.