Hummus met grillkaas en frisse salade

20 MIN
2 personen
Hummus met grillkaas en frisse salade

Dit gerecht lijkt wel weggelopen vanop één van de zonovergoten terrassen van Tel Aviv! Heerlijke zachte, romige hummus met een frisse groentesalade erbij en daarboven gebakken grillkaas. Nog wat pitabroodjes erbij om te dippen en het eetfestijn kan beginnen!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 citroen
  • 1 el tahin
  • 2 kl komijn
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 200 g grillkaas
  • 3 pitabroodjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Pers het sap van de citroen. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, de helft van het citroensap, de helft van de extra vierge olijfolie, de helft van de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
  2. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Snij de munt in fijne reepjes. Meng alles met de rest van het citroensap, de rest van de extra vierge olijfolie, de rest van de komijn en peper en zout.
  3. Snij de grillkaas in plakjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes grillkaas 2 minuten aan beide kanten.
  4. Warm de pitabroodjes op in een pan zonder vetstof of rooster ze in een broodrooster. Snij in reepjes.
  5. Verdeel de hummus over een grote schaal. Schep er de salade op en leg er de gebakken grillkaas bij. Serveer samen met de reepjes pitabrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1106.77 kcal
Koolhydraten 83.69 g
waarvan suikers 17.53 g
Vet 60.16 g
waarvan verzadigd 21.08 g
Proteïnen 48.92 g
Vezels 18.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin