Tikka masala met grillkaas en snelle rode uirelish

30 MIN
2 personen
Tikka masala met grillkaas en snelle rode uirelish

Kip tikka masala ken je ongetwijfeld, maar het is ook verrassend lekker met blokjes grillkaas erbij! De rode uirelish zorgt voor een heerlijke zoete toets en de rijst maakt het gerecht helemaal af. Een Indisch vegetarisch feestmaaltje!

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 1 kl venkelzaad
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 10 g koriander
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 200 g grillkaas
  • 3 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • 3 el suiker
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3 van de arachideolie in een steelpannetje en voeg de venkelzaden toe. Bak kort tot de venkelzaden beginnen te geuren. Voeg de rode ui toe en laat 10 minuten stoven op een laag vuur.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de ui in halve ringen. Snij de courgette in blokjes. Pluk de blaadjes koriander.
  4. Verhit 1/3 van de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de ui en courgette. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (gebruikt minder als je niet van pittig houdt) en de komijn toe en roer goed om.
  5. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk en garam masala toe. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de suiker en per persoon 50 milliliter water toe aan het steelpannetje met de rode ui. Verhoog het vuur en breng aan de kook. Laat het water inkoken. Voeg dan de wittewijnazijn toe en laat opnieuw inkoken. Kruid de relish met peper en zout.
  7. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in blokjes. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en voeg de blokjes grillkaas toe. Bak ze rondom goudgeel. Schep uit de pan en schep voorzichtig door de tikka masalasaus.
  8. Serveer de tikka masala met de grillkaas over de rijst. Schep er de uirelish bij en werk af met de blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1289.28 kcal
Koolhydraten 109.68 g
waarvan suikers 44.03 g
Vet 76.29 g
waarvan verzadigd 43.19 g
Proteïnen 36.27 g
Vezels 8.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin