Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade) met grillkaas en orzo

30 MIN
2 personen
Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade) met grillkaas en orzo

Zaalouk is een heerlijke kruidige Marokkaanse warme auberginesalade met tomaat en koriander bij. Het past perfect bij plakjes gebakken grillkaas en orzo pasta, die trouwens in Arabische landen ook zeer populair is. Vogeltongetjes noemen ze het daar. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 kl komijn
  • 1 kl harissa
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 125 g orzo
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • 200 g grillkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Prik gaatjes in de aubergine(s) met een vork en snij overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de aubergines met de snijkant naar beneden op. Zet 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, tot de schil van de aubergine zwartgeblakerd is.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een brede pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten op een matig vuur stoven. Voeg dan de tomatenblokjes, komijn, harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt), tomatenpuree en per persoon 2 el water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten op een matig vuur stoven.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  5. Haal voorzichtig de schil van de gepofte aubergines. Hak het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  6. Snij de koriander fijn, ook de steeltjes. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Roer de fijngehakte koriander door de saus. Voeg de suiker toe en roer om. Proef en pers er naar smaak citroensap bij. Laat nog enkele minuten op matig vuur pruttelen.
  7. Snij de grillkaas in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes grillkaas, 2-3 minuten aan elke kant.
  8. Serveer de orzo met de zaalouk en de plakjes grillkaas. Werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.47 kcal
Koolhydraten 66.49 g
waarvan suikers 17.62 g
Vet 43.98 g
waarvan verzadigd 18.72 g
Proteïnen 36.71 g
Vezels 10.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin