Winters comfort food, dát is waar we nu zin in hebben. En vaak grijpen we dan al eens naar een ovenschotel: hachis parmentier of witloof met ham en kaassaus,... heerlijk! Wat misschien minder op onze radar staat als het koud is, is vis. Nochtans smaakt vis ook overheerlijk in een heerlijk dampende ovenschotel! We halen vis uit de winterse vergeethoek en serveren je 8 heerlijke ovenschotels met vis. Smakelijk!

Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas
Heb je zin in een lekkere ovenschotel vanavond? Wij hebben een heerlijke suggestie voor jou: een heerlijke combinatie van blokjes vis, broccoli en kruidenkaas, onder een dakje van smeuïge aardappelpuree, die een krokant korstje krijgt in de oven. Dat zal smaken! Zin in? Je kan deze topper deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

Ovenschotel met vis, tijm en wortel

Ovenschotel met vis, tijm en wortel
We vertrokken van de Franse klassieker 'brandade' en maakten er een heerlijke gegratineerde ovenschotel van, met koolvis, tijm, wortel en een krokant kaaskorstje. Een heerlijke, eenvoudige ovenschotel voor het hele gezin! Bekijk recept

Prei-aardappelgratin met gerookte zalm

Prei-aardappelgratin met gerookte zalm
Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel, deze gratin met prei, aardappelen en dille in een romig sausje, afgewerkt met reepjes gerookte zalm. Tegelijkertijd hartverwarmend als fris, dat kan! Maak er een heerlijke maaltijd van! Bekijk recept

Parmentier van vis en prei

Parmentier van vis en prei
Al eens parmentier van vis gegeten? Deze ovenschotel is een overheerlijke combinatie van vis, room en prei. Ook een ideale manier om kinderen vis te leren eten! Bekijk recept

Italiaans vispannetje met linguine

Italiaans vispannetje met linguine
De basis van dit Italiaanse vispannetje is een lekkere tomatensaus met olijven en kappertjes. De visblokjes garen in deze saus, echt lekker! Bekijk recept

Waterzooi fish pie

Waterzooi fish pie
Een echte Vlaamse klassieker 'meets' een Britse topper! We maken een fish pie met Gentse waterzooi van vis en een heerlijk smeuïg laagje aardappelpuree erbovenop. Het paneermeel zorgt voor een krokant korstje. Origineel en super lekker, dat is 15gram! Bekijk recept

Brandade van vis en courgette

Brandade van vis en courgette
Brandade is een heerlijke combinatie van aardappelpuree met vis. Daarbovenop komen plakjes courgette en de schotel gaat dan zo de oven in. Bekijk recept

Witloofrolletjes met gerookte zalm

Witloofrolletjes met gerookte zalm
Hou je van witloofrolletjes met ham en kaas? Dan hebben we een leuke verrassing voor jou: de witloofrolletjes zijn ook overheerlijk met gerookte zalm! Bekijk recept