Gegratineerd vispannetje

30 MIN
4 personen
Gegratineerd vispannetje

Een echte klassieker van bij ons aan de kust: een lekker gegratineerd vispannetje. Je kan verschillende soorten vis gebruiken en afwerken met grijze garnaaltjes. Wie wil er nu naar't zeetje?

Ingrediënten

  • 500 g vismengeling
  • 100 g grijze garnalen, gepeld
  • 2 prei
  • peterselie
  • 60 g emmentaler
  • 3 el bloem
  • 500 ml visbouillon
  • 100 ml room
  • 4 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de visbouillon aan de kook. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 min. pocheren.
  2. Snij de prei in ringen. Stoof de prei gaar in 1 el boter.
  3. Schep de gestoofde prei over in een ovenschaal en leg er de visblokjes bij. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt 3 el boter in een steelpan en voeg al roerend de bloem toe. Schenk er geleidelijk de visbouillon bij. Laat al roerend binden. Voeg de room toe en laat opnieuw ndikken. Meng er de helft van de geraspte kaas en de gepelde garnalen door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het vispannetje en strooi er de rest van de kaas over. Zet 15 minuten in een oven van 200 °C.
  5. Serveer met fijngesneden peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 480.28 kcal
Koolhydraten 14.47 g
waarvan suikers 6.13 g
Vet 31.16 g
waarvan verzadigd 18.41 g
Proteïnen 34.94 g
Vezels 4.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin