Brandade van vis en courgette

40 MIN
2 personen
Brandade van vis en courgette

Brandade is een heerlijke combinatie van aardappelpuree met vis. Daarbovenop komen plakjes courgette en de schotel gaat dan zo de oven in.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 courgette
  • 10 g dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g vismengeling
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in fijne plakjes en snij de dille fijn. Blancheer de courgetteschijfjes 4 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pers de knoflook. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Kruid de vismengeling met peper en zout en leg in de melk, samen met de knoflook. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 5 minuten zachtjes garen.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep de vis voorzichtig uit de melk. Schep de vis, de helft van de dille en de helft van de melk (waarin je de vis gepocheerd hebt) door de aardappelpuree. Schep over in een beboterde ovenschaal en bedek met de plakjes courgette. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer met de rest van de fijngesneden dille erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 620.62 kcal
Koolhydraten 58.2 g
waarvan suikers 13.58 g
Vet 25.46 g
waarvan verzadigd 8.24 g
Proteïnen 36.41 g
Vezels 8.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin