Brandade van kabeljauw en courgette

40 MIN
2 personen
Brandade van kabeljauw en courgette

Brandade is een heerlijke combinatie van aardappelpuree met vis, in dit geval kabeljauw. Daarbovenop komen plakjes courgette en de schotel gaat dan zo de oven in.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 10 g dille
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Pers de knoflook. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en leg ze in de melk, samen met de knoflook. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 8 minuten garen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in fijne plakjes en snij de dille fijn.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep de kabeljauwfilets voorzichtig uit de melk en verbrokkel ze in stukjes. Schep de vis, de helft van de dille en de helft van de melk (waarin je de vis gepocheerd hebt) door de aardappelpuree. Schep over in een beboterde ovenschaal en bedek met de plakjes courgette. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer met de rest van de fijngesneden dille erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 613.59 kcal
Koolhydraten 58.23 g
waarvan suikers 13.61 g
Vet 25.39 g
waarvan verzadigd 8.23 g
Proteïnen 34.78 g
Vezels 8.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin