Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

Heb je zin in een lekkere ovenschotel vanavond? Wij hebben een heerlijke suggestie voor jou: een heerlijke combinatie van blokjes vis, broccoli en kruidenkaas, onder een dakje van smeuïge aardappelpuree, die een krokant korstje krijgt in de oven. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 300 g vismengeling
  • 75 g kruidenkaas
  • 2 el boter
  • 150 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de stengel in kleine stukjes. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes en -stukjes 6 minuten. Giet af.
  4. Doe de melk in een kommetje en voeg de kruidenkaas toe. Meng goed.
  5. Beboter een ovenschaal (met de helft van de boter) en schik er de blokjes vis en broccoli in. Kruid met peper en zout. Overgiet met het kruidenkaas-sausje.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep de puree bovenop de vis en broccoli in de ovenschaal. Strijk glad en 'kras' er een patroon in met een vork. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en eventueel nog 2 minuten onder de grill, voor een goudbruin korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.91 kcal
Koolhydraten 52.95 g
waarvan suikers 7.48 g
Vet 20.41 g
waarvan verzadigd 12.24 g
Proteïnen 53.12 g
Vezels 15.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin