Waterzooi fish pie

35 MIN
2 personen
Waterzooi fish pie

Een echte Vlaamse klassieker 'meets' een Britse topper! We maken een fish pie met Gentse waterzooi van vis en een heerlijk smeuïg laagje aardappelpuree erbovenop. Het paneermeel zorgt voor een krokant korstje. Origineel en super lekker, dat is 15gram!

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 visbouillonblokje
  • ½ citroen
  • 300 g vismengeling
  • 4 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 6-8 minuten.
  4. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Smelt 2/3de van de boter in een steelpannetje en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de visbouillon bij. Laat al roerend binden tot een saus. Kruid met peper en zout. Roer de gestoofde groenten door de saus. Proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap. Schep er dan voorzichtig de visblokjes door.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Schep de visragout in een ovenschaal en schep er de aardappelpuree over. Strijk glad en strooi er het paneermeel over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 843.58 kcal
Koolhydraten 87.97 g
waarvan suikers 19.23 g
Vet 33.41 g
waarvan verzadigd 16.55 g
Proteïnen 40.06 g
Vezels 18.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin