Visschotel met curryroomsaus met geroosterde krieltjes
30 MIN
2 personen
Een mini-inspanning met een maxi-effect. Daar houden we van! Maak eens een lekkere visschotel met curryroomsaus en daarbij krokant geroosterde krieltjes. Heerlijk op een doordeweekse avond!
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
2 preien
2 wortelen
1 kl currypoeder
½ blokje visbouillon
200 ml room
300 gr gemengde vis in blokjes
50 gr geraspte kaas
olijfolie
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Halveer de krielaardappelen en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Zet 25 min. in de oven, tot de aardappelen mooi bruin en krokant zijn.
Snijd de prei in ringen van ongeveer 1 cm en snijd de wortel in plakjes van 0,5 cm. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en stoof de wortelplakjes 5-7 min. op zacht vuur. Voeg de prei toe en laat 5 min. meebakken, tot de prei zacht is.
Kruid de groenten met het currypoeder en zwarte peper (zie tip). Verkruimel de bouillon boven de groenten en blus met de room. Roer alles goed om en laat 3 min. sudderen op zacht vuur, tot de bouillon mooi is opgelost. Proef van de saus en breng eventueel verder op smaak met currypoeder, zout en zwarte peper.
Schik de vismix in een ovenschaal en overgiet met de romige groentemengeling. Bestrooi met de kaas en zet de laatste 12-15 min. in de oven bij de krielaardappelen.
Controleer of de visblokjes gaar zijn: als ze nog een beetje glazig zijn en je ze vlot uit elkaar kan trekken met een vork, zijn ze perfect. Serveer de visschotel met de krielaardappelen. Sop maar lekker in die roomsaus. Smakelijk!
TIP: Currypoeder kan al snel overheersen. Begin daarom met een beetje. Proef en voeg eventueel nog extra toe.