Parmentier van vis en prei

45 MIN
2 personen
Parmentier van vis en prei

Al eens parmentier van vis gegeten? Deze ovenschotel is een overheerlijke combinatie van vis, room en prei. Ook een ideale manier om kinderen vis te leren eten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ visbouillonblokje
  • ½ potje lichte room
  • 300 g vismengeling
  • 2 el paneermeel
  • 2 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Was en snij de prei in ringen. Snij de peterselie fijn.
  4. Verhit een antikleefpan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de prei aan toe en laat 5 minuten stoven. Voeg dan per persoon 3 eetlepels water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Kruid met peper. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Roer er de helft van de fijngesneden peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  6. Giet de prei met de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
  7. Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 739.21 kcal
Koolhydraten 68.19 g
waarvan suikers 11.22 g
Vet 30.12 g
waarvan verzadigd 18.07 g
Proteïnen 38.3 g
Vezels 13.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin