Parmentier van vis en prei

45 MIN
2 personen
Parmentier van vis en prei

Al eens parmentier van vis gegeten? Deze ovenschotel is een overheerlijke combinatie van vis, room en prei. Ook een ideale manier om kinderen vis te leren eten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 300 g vismengeling
  • 2 el paneermeel
  • 2 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Was en snij de prei in ringen. Snij de peterselie fijn.
  4. Verhit een antikleefpan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de prei aan toe en laat 5 minuten stoven. Voeg dan per persoon 3 eetlepels water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Kruid met peper. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Roer er de helft van de fijngesneden peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  6. Giet de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
  7. Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.33 kcal
Koolhydraten 67.63 g
waarvan suikers 10.68 g
Vet 27.61 g
waarvan verzadigd 16.51 g
Proteïnen 37.94 g
Vezels 13.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin