Ovenschotel met vis, tijm en wortel

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met vis, tijm en wortel

We vertrokken van de Franse klassieker 'brandade' en maakten er een heerlijke gegratineerde ovenschotel van, met koolvis, tijm, wortel en een krokant kaaskorstje. Een heerlijke, eenvoudige ovenschotel voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 koolvisfilets
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 30 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Snij de koolvisfilets in blokjes en kruid met peper en zout en leg deze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
  3. Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Snij de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe, laat 2 minuten stoven en voeg dan de wortelen en tijm toe. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat 7-8 minuten stoven, tot het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde wortelen, boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de vis uit de melk en meng voorzichtig door de aardappelpuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
  6. Schep over in een ovenschaal, strooi er de gratinkaas over en zet 2-3 minuten onder de grill, zodat je een mooi goudgeel korstje krijgt. Serveer.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 16 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 12 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 665.46 kcal
Koolhydraten 66.79 g
waarvan suikers 20.89 g
Vet 23.14 g
waarvan verzadigd 9.91 g
Proteïnen 39.65 g
Vezels 16.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin