Witloofrolletjes met gerookte zalm

50 MIN
2 personen
Witloofrolletjes met gerookte zalm

Hou je van witloofrolletjes met ham en kaas? Dan hebben we een leuke verrassing voor jou: de witloofrolletjes zijn ook overheerlijk met gerookte zalm!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 150 g gerookte zalm
  • 80 g emmentaler
  • 10 g dille
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij onderaan de harde kern eruit. Smelt 1/3de van de boter op een matig vuur in een grote pan en bak de witloofstronkjes even aan. Kruid met peper en zout. Schenk er vervolgens heet water bij, tot het witloof half onder staat. Zet een deksel op de pan en laat 7 minuten garen. Draai halverwege om.
  3. Haal het witloof uit de pan en laat uitlekken. Rol de stronkjes witloof in de gerookte zalm. Leg ze in een ovenschaal.
  4. Smelt 1/3de van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Verwarm de grill voor op 200 °C.
  6. Snij de dille fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, de fijngesneden dille, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  7. Giet de warme kaassaus over het witloof. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill. Serveer met de aardappelpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 879.8 kcal
Koolhydraten 63.29 g
waarvan suikers 7.45 g
Vet 49.46 g
waarvan verzadigd 26.26 g
Proteïnen 42.22 g
Vezels 10.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin