Schelvisgratin

55 MIN
4 personen
Schelvisgratin

Ingrediënten

  • 600 g schelvissen
  • 500 g bladspinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 300 ml room
  • 100 ml zure room
  • 100 g broodkruim
  • 60 g boter
  • ½ kl nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof het teentje look in wat olijfolie samen met de spinazie. Laat uitlekken in een vergiet wanneer de blaadjes geslonken zijn.
  3. Leg de vis in stukken in een beboterde ovenschaal. Kruid met peper en zout en schep de spinazie erover.
  4. Meng de room door de zure room en kruid het mengsel met peper en zout. Voeg wat nootmuskaat toe en schenk alles over de spinazie en de vis.
  5. Kneed de boter met het broodkruim tot een kruimelige massa en strooi over de spinazie. Laat de schotel 30-35 minuten garen in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 684.73 kcal
Koolhydraten 23.43 g
waarvan suikers 5.42 g
Vet 49.47 g
waarvan verzadigd 27.22 g
Proteïnen 37.45 g
Vezels 3.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin