Zin in een zomerse pasta? Dan is pasta met gerookte zalm een fantastisch idee! Het combineert geweldig met een romig sausje, verse kruiden en een friszure toets (van citroen bijvoorbeeld).

Wist je trouwens dat er koud- en warmgerookte zalm bestaat? Warmroken kan je thuis zelf doen, op de barbecue of in een rookdoos. Koudgerookte zalm is die die je meestal in de supermarkt of bij de visboer vindt, versneden in fijne plakjes. De zalm wordt traag gerookt op een temperatuur van maximum 37 °C. Dit zorgt ervoor dat de zalm niet verkleurt, en zijn zachte malse structuur behoudt. En zo wordt de bewaartijd aanzienlijk langer. Ook voor het bewaringsproces, wordt zout toegevoegd. Hoe trager en ‘kouder’ gerookt, hoe beter de kwaliteit van de zalm, en dat proef je!

Deze week vind je in de 15gram selectie van Foodbag een originele pasta carbonara met overheerlijke gerookte zalm van ‘Het Urker Zalmhuys, een zalmrokerij in Urk, een vissersdorpje in Flevoland in Nederland. Met de modernste technieken maar op authentieke wijze roken ze er zalm. Deze gerookte zalm wil je zeker proeven, bestel de pasta carbonara met gerookte zalm deze week bij Foodbag.

Pasta carbonara met gerookte zalm
Pasta carbonara met gerookte zalm, deze week te bestellen bij Foodbag

Nog meer originele pasta’s met gerookte zalm? Je ontdekt ze hier!

Penne met romige tomatensaus en gerookte zalm

Penne met romige tomatensaus en gerookte zalm
Penne met een rijke tomatensaus met mascarpone die er mooi doorheen smelt en reepjes frisse zalm, afgewerkt met verse basilicumblaadjes. Heerlijk! Bekijk recept

Eénpotspasta met spinazieroomsaus en gerookte zalm

Eénpotspasta met spinazieroomsaus en gerookte zalm
Knoflook, room en spinazie passen zo goed bij elkaar! Denk er dan nog eens volkoren penne en plakjes zalm bij, en je hebt helemaal een topper! Dat alles maak je in 15 minuten in 1 kookpot klaar, werkelijk iedereen kan dit. Hoe zalig is dat? Bekijk recept

Pastasalade met gerookte zalm en citroen-dilledressing

Pastasalade met gerookte zalm en citroen-dilledressing
Een pastasalade met een Scandinavisch tintje: elegante farfalle met gerookte zalm, dille en een frisse citroen-dilledressing. Heerlijk met een fris glaasje witte wijn erbij! Bekijk recept

Linguine met gerookte zalm en broccoli

Linguine met gerookte zalm en broccoli
Zalm, dille en broccoli, het is een overheerlijke combinatie! We maken er een eenvoudige en snelle pasta mee: een heerlijk romige linguine die je slechts in 20 minuten op tafel zet. Zo eenvoudig en lekker kan het leven zijn! Bekijk recept

Frisse penne met courgette, gerookte zalm en citroen

Frisse penne met courgette, gerookte zalm en citroen
We eten nogal snel pasta met tomatensaus. Maar het kan ook anders! Geef deze heerlijke frisse penne met courgette, zalm en citroen maar eens een kans. Bekijk recept

Penne met groene asperges, gerookte zalm en dillepesto

Penne met groene asperges, gerookte zalm en dillepesto
Een echte 'pasta primavera' met penne, groene asperges,  zalm en een frisse dillepesto. Dit moet je proeven! Bekijk recept