Penne met romige tomatensaus en gerookte zalm

25 MIN
2 personen
Penne met romige tomatensaus en gerookte zalm

Penne met een rijke tomatensaus met mascarpone die er mooi doorheen smelt en reepjes frisse gerookte zalm, afgewerkt met verse basilicumblaadjes. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g basilicum
  • 150 g gerookte zalm
  • 100 g mascarpone
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  2. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pot en stoof de ui en de knoflook aan op een zacht vuur gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Kruid met peper en zout, schep goed om, breng aan de kook en laat dan de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snij ondertussen de basilicum fijn en de gerookte zalm in reepjes.
  5. Haal de saus van het vuur en schep er de mascarpone door. Meng goed en schep er dan de gerookte zalm en de blokjes tomaat door. Serveer de penne met de saus erover gelepeld en werk af met de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 898.16 kcal
Koolhydraten 85.62 g
waarvan suikers 15.26 g
Vet 44.17 g
waarvan verzadigd 19.02 g
Proteïnen 35.98 g
Vezels 9.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin