Gerookte zalm, dille en broccoli, het is een overheerlijke combinatie! We maken er een eenvoudige en snelle pasta mee: een heerlijk romige linguine die je slechts in 20 minuten op tafel zet. Zo eenvoudig en lekker kan het leven zijn!
Ingrediënten
150 g gerookte zalm
10 g dille
½ citroen
1 ui
1 teentje knoflook
1 broccoli
200 g linguine
100 ml lichte room
1 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de gerookte zalm in fijne reepjes. Pluk de takjes dille. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap.
Snij de ui fijn en pers de knoflook. Was en versnij de broccoli in kleine roosjes. Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook en kook hierin de linguine 3 minuten. Voeg dan de broccoli toe en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Doe in een grote pan de olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook glazig.
Doe de pasta en broccoliroosjes in de pan bij de ui en knoflook en meng er de lichte room door. Voeg wat kookvocht en de helft van het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Voeg de reepjes zalm, de zeste van de citroen en de dille toe en meng opnieuw. Je kan eventueel nog wat extra citroensap toevoegen. Serveer meteen.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.