Tagliatelle met gerookte zalm en broccoli

20 MIN
2 personen

Een snelle en gemakkelijke pasta met gerookte zalm en broccoli. De zeste van de citroen zorgt voor een heerlijk frisse toets. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm
  • 10 g dille
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 broccoli
  • 200 g tagliatelle
  • 4 el roomkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes. Pluk de takjes dille. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Was en versnij de broccoli in kleine roosjes. Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle 5 minuten. Voeg dan de broccoli toe en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
  3. Doe in een grote pan de olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook glazig.
  4. Doe de pasta en broccoliroosjes in de pan bij de ui en knoflook en meng er de roomkaas door. Voeg 1 kopje kookvocht en de helft van het citroensap toe. Kruid met peper en een klein snufje zout. Als de roomkaas mooi gesmolten is, voeg je de reepjes zalm, de zeste van de citroen en de dille toe en meng opnieuw. Je kan eventueel nog wat extra citroensap toevoegen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 746.73 kcal
Koolhydraten 75.96 g
waarvan suikers 10.8 g
Vet 32.36 g
waarvan verzadigd 10.96 g
Proteïnen 34.42 g
Vezels 8.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin