Pasta carbonara met gerookte zalm

30 MIN
2 personen
Pasta carbonara met gerookte zalm

Een luxueuze versie van een Italiaanse klassieker! De gerookte zalm krijgt goed gezelschap van een lekkere portie groenten. Wedden dat je hiermee zelfs echte Italianen kan verleiden?

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 50 gr harde Italiaanse kaas (bijv. Gran Moravia)
  • 2 eieren
  • 100 ml (kook)room
  • 200 gr penne
  • 10 gr dragon
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Hak de Gran Moravia fijn. Klop de eieren los in een kommetje samen met de room en de helft van de Gran Moravia. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Stoof 2 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de courgette toe en bak 5 min.
  5. Hak de dragon fijn. Scheur de gerookte zalm in stukken.
  6. Meng de penne met het ei-roommengsel en roer er de gebakken ui en courgette door. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een vloeiende saus (zie tip). Schep er nu voorzichtig de gerookte zalm en de helft van de fijngehakt dragon onder. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de pasta carbonara en werk af met de overige Gran Moravia en dragon. Smakelijk!
  8. TIP: Het kookvocht zorgt er ook voor dat de saus goed aan de pasta blijft plakken.