Spaghetti met gerookte zalm, spinazie en prei

25 MIN
2 personen
Spaghetti met gerookte zalm, spinazie en prei

Er zijn zo van die gerechten en smaakcombinaties waar je weinig woorden aan hoeft vuil te maken. Overheerlijk, lekker snel en eenvoudig ... Dat zegt genoeg! Toch?

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr dille
  • 200 gr spaghetti
  • 100 gr spinazie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de prei in dunne ringen van 1 cm. Hak de bieslook en dille fijn.
  3. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht bij.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot samen met de knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg de prei toe en roerbak 1-2 min. op hoog vuur. Voeg dan ook de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Voeg de Griekse yoghurt en enkele el kookvocht toe aan de pan. Laat niet meer koken. Breng op smaak met de verse kruiden en zwarte peper.
  5. Snijd de gerookte zalm in reepjes en schep samen met de pasta onder de groenten.
  6. Serveer de pasta met zalm, spinazie en prei. Smakelijk!