Er zijn zo van die gerechten en smaakcombinaties waar je weinig woorden aan hoeft vuil te maken. Overheerlijk, lekker snel en eenvoudig ... Dat zegt genoeg! Toch?
Ingrediënten
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 stengel prei
10 gr bieslook
10 gr dille
200 gr spaghetti
100 gr spinazie
200 gr Griekse yoghurt
100 gr gerookte zalm
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de prei in dunne ringen van 1 cm.
Hak de bieslook en dille fijn.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht bij.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot samen met de knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg de prei toe en roerbak 1-2 min. op hoog vuur. Voeg dan ook de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Voeg de Griekse yoghurt en enkele el kookvocht toe aan de pan. Laat niet meer koken. Breng op smaak met de verse kruiden en zwarte peper.
Snijd de gerookte zalm in reepjes en schep samen met de pasta onder de groenten.
Serveer de pasta met zalm, spinazie en prei. Smakelijk!