Penne met groene asperges, gerookte zalm en dillepesto

25 MIN
4 personen
Penne met groene asperges, gerookte zalm en dillepesto

Een echte 'pasta primavera' met penne, groene asperges, gerookte zalm en een frisse dillepesto. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 300 g gerookte zalm, in reepjes
  • 1 bussel groene asperge, in stukken
  • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 30 g dille
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de dille samen met de olijfolie, de knoflook, de citroenzeste, de pijnboompitten en de geraspte parmezaan in een blender. Kruid met peper en zout. Mix fijn tot een pesto en breng op smaak met citroensap.
  2. Kook ondertussen de penne beetgaar in 10-12 minuten in gezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de stukken groene asperge toe. Giet samen af.
  3. Meng de pesto door de penne. Voeg de gerookte zalm toe en werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 869.31 kcal
Koolhydraten 72.32 g
waarvan suikers 6.41 g
Vet 43.82 g
waarvan verzadigd 10.8 g
Proteïnen 44.35 g
Vezels 5.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin