Eénpotspasta met spinazieroomsaus en gerookte zalm

15 MIN
2 personen
Eénpotspasta met spinazieroomsaus en gerookte zalm

Knoflook, room en spinazie passen zo goed bij elkaar! Denk er dan nog eens volkoren penne en gerookte zalm bij, en je hebt helemaal een topper! Dat alles maak je in 15 minuten in 1 kookpot klaar, werkelijk iedereen kan dit. Hoe zalig is dat?

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g volkoren penne
  • ½ groentebouillonblokje
  • 200 g spinazie
  • 100 g gerookte zalm
  • ¾ brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng per persoon 225 milliliter water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en kookpot met deksel klaar.
  2. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de kookpot en voeg de knoflook toe. Stoof 1 minuut op een matig vuur. Voeg de pasta toe, het gekookte water en verkruimel er de groentebouillon bij. Roer goed om en laat 5 minuten koken onder deksel. Roer af en toe om.
  3. Hak ondertussen de spinazie grof. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  4. Roer de lichte room en spinazie door de pasta. Laat opnieuw 4 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.
  5. Kruid royaal met peper en zout. Controleer of de penne gaar is. Schep op borden en werk af met reepjes gerookte zalm en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.53 kcal
Koolhydraten 68.55 g
waarvan suikers 5.57 g
Vet 27.57 g
waarvan verzadigd 8.61 g
Proteïnen 26.15 g
Vezels 11.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin