Pastasalade met gerookte zalm en citroen-dilledressing

15 MIN
4 personen
Pastasalade met gerookte zalm en citroen-dilledressing

Een pastasalade met een Scandinavisch tintje: elegante farfalle met gerookte zalm, dille en een frisse citroen-dilledressing. Heerlijk met een fris glaasje witte wijn erbij!

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 400 g farfalle
  • 1 komkommer
  • 20 g dille
  • ½ citroen
  • 1 kl mierikswortelpasta
  • 200 ml magere yoghurt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de farfalle beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  2. Snij de dille heel fijn, hou enkele takjes opzij voor de afwerking. Was en rasp de schil van de citroen. Meng de yoghurt met de fijngesneden dille, citroenzeste, mierikswortelpasta, peper en zout. Meng door de gekookte farfalle.
  3. Snij de komkommer in kwartjes. Snij de gerookte zalm in reepjes. Schep voorzichtig door de pastasalade en werk af met dilletakjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 503.26 kcal
Koolhydraten 72.11 g
waarvan suikers 7.8 g
Vet 11.18 g
waarvan verzadigd 2.4 g
Proteïnen 25.97 g
Vezels 4.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin