'Curry' is een gerecht oorspronkelijk afkomstig uit India, maar heeft zich in de loop van de eeuwen over het hele Aziatische continent verspreid, en uiteraard nu ook tot bij ons. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor een stoofpotje met veel kruiden, specerijen, groenten en eventueel vlees of vis. 'Een curry' is dus niet te verwarren met het curry kruidenpoeder dat wij hier vaak gebruiken (al kan je dat wel gebruiken in je curry, kan je nog volgen?) Over heel Azië vind je dus lokale varianten, denk maar aan Thaise curry, of je kan natuurlijk zelf ook je eigen curry-stoofpotje maken! Je kent ons, wij gaan al graag eens creatief aan de slag in de keuken, en dit zijn enkele van die heerlijke 'curry-experimenten'!

One pot curry met kip en zoete aardappel

One pot curry met kip en zoete aardappel
Zin in een snelle en gemakkelijk gerecht? Zoek niet verder, want deze zalige Indisch geïnspireerde curry met kip, wortel en zoete aardappel is helemaal top! Alles gaat in 1 pot en moet 15 minuten pruttelen, dat is het. Zo gemakkelijk en zo lekker, genieten maar! Bekijk recept

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel
Een heerlijk geurig, Indisch geïnspireerd stoofpotje bomvol groenten. De zoete aardappel vervangt de klassieke aardappel en daardoor is dit gerecht ook nog eens lekker licht en koolhydraat-arm! Serveer met een flinke schep frisse yoghurt en crunchy pindanootjes. Bekijk recept

Tomatendahl met kokosmelk en krokante ui

Tomatendahl met kokosmelk en krokante ui
Dahl is een Indische curry op basis van linzen. We maken vandaag een versie met tomaat en kokosmelk. Daarbij komen heerlijk krokant gebakken uitjes. Een heerlijk en gezond stoofpotje dat barst van smaak! Bekijk recept

Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas
Hop, het vliegtuig op richting Thailand, met dit zalige vegetarische stoofpotje met rode curry in kokossaus, zoete aardappel, spinazie én pindakaas. Zoetig, zuur, pittig én crunchy. Zoveel smaken en texturen. Dit moet je proeven! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox.

Vegetarische tikka masala met paneer

Vegetarische tikka masala met paneer
Met deze gemarineerde paneerkaas vertoeven we in Indische sferen. We bereiden een stoofpotje met ui, knoflook, paprika en kikkererwten. Serveer deze vegetarische tikka masala met de blokjes paneer erbovenop en werk af met blaadjes koriander. Bekijk recept

Viscurry met noedels

Viscurry met noedels
Pittige groene curry en kokosmelk vormen de basis in dit heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met visblokjes, die je gaart in het kokossoepje, lekker makkelijk! Bekijk recept

Panang curry met pompoen

Panang curry met pompoen
Een heerlijke vegetarische panang curry met blokjes pompoen in een kokossoepje. Samen met een kommetje dampende jasmijnrijst erbij, is dit heerlijk comfort food. Bekijk recept