Tomatendahl met kokosmelk en krokante ui

35 MIN
2 personen
Tomatendahl met kokosmelk en krokante ui

Dahl is een Indische curry op basis van linzen. We maken vandaag een versie met tomaat en kokosmelk. Daarbij komen heerlijk krokant gebakken uitjes. Een heerlijk en gezond stoofpotje dat barst van smaak!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 kl komijn
  • 150 g rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 g kerstomaten
  • 2 kl garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 2 el arachideolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de helft van de ui fijn. Snij de rest van de ui in ringen. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de rode chilipeper open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel, snij heel fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui, geperste knoflook en geraspte gember aan. Voeg na 3 minuten de komijn en de fijngesneden chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt).
  3. Voeg nu het hete water toe, de rode linzen en de tomatenblokjes. Verkruimel de groentebouillon erover en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur onder een deksel.
  4. Doe de uiringen in een kommetje samen met de bloem en meng goed. Haal de uien uit de bloem en klop er de overtollige bloem af.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een pan. Bak hierin de uien. Ze moeten mooi krokant en donkerbruin worden. Haal uit de pan en zet opzij. Kruid royaal met zout. Halveer de kerstomaten.
  6. Roer de garam masala, de kerstomaatjes en kokosmelk door de dahl. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Pluk de blaadjes koriander.
  7. Kruid de dahl met peper en zout. Serveer en werk af met de uiringen en de korianderblaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.39 kcal
Koolhydraten 45.88 g
waarvan suikers 14.15 g
Vet 39.1 g
waarvan verzadigd 21.25 g
Proteïnen 16.73 g
Vezels 11.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin