Panang curry met pompoen

20 MIN
2 personen
Panang curry met pompoen

Een heerlijke vegetarische panang curry met blokjes pompoen in een kokossoepje. Samen met een kommetje dampende jasmijnrijst erbij, is dit heerlijk comfort food

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 rode paprika
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g Thaise basilicum
  • ½ limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de pompoen en snij in gelijke blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes (voeg minder toe als je niet graag pikant eet). Pluk de Thaise basilicumblaadjes. Pers het sap van de limoen.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Doe de kokosmelk in een kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel en voeg dan de reepjes paprika toe. Laat nog 5 minuten pruttelen en proef of de pompoen gaar is. Voeg de sojasaus, suiker en de helft van het limoensap toe. Proef en voeg eventueel nog limoensap en zout toe.
  4. Serveer de curry met de rijst, Thaise basilicumblaadjes en rode chilipepertjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.89 kcal
Koolhydraten 93.4 g
waarvan suikers 15.38 g
Vet 23.46 g
waarvan verzadigd 18.65 g
Proteïnen 12.73 g
Vezels 6.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin