Indische curry met zoete aardappel, tomaat en kokosmelk

45 MIN
2 personen
Indische curry met zoete aardappel, tomaat en kokosmelk

Dahl is een Indische bereiding van linzen in een currysaus. Oorspronkelijk was het armemensenkost, zoals wel meer peulvruchtbereidingen. Gelukkig is het gerecht ondertussen volledig ingeburgerd in de wereldkeuken.

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 wortel
  • 200 gr witte raapjes
  • 2 kl tandoorikruiden
  • 100 gr rode linzen
  • 400 gr tomatenpulp
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr zoete aardappel
  • 10 gr koriander
  • 100 gr spinazie
  • ½ limoen
  • olie
  • chilivlokken (naar smaak)
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel en raap in blokjes van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Verhit een scheutje olie in een diepe pot op middelhoog vuur en schep daarin de tandoorikruiden en ui. Laat 2 min. geuren en roerbak tot de ui glazig is. Schep er dan de wortel en de raap bij. Laat 3 min. stoven en roer af en toe.
  2. Schep de rode linzen in de pot. Giet er de tomatenpulp en de kokosmelk bij, verkruimel er de bouillon over en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat zo'n 10-15 min. pruttelen met het deksel op de pot. Roer af en toe.
  3. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes van 1 cm (schillen hoeft niet). Laat een grillpan goed heet worden. Gril de plakjes zo'n 2-3 min. per zijde, tot ze een mooi grillpatroon vertonen.
  4. Hak de koriander fijn. Proef van de curry en breng verder op smaak met de chilivlokken (zie tip), zout en zwarte peper. Schep er de spinazie en de helft van de koriander bij en laat nog eens 5 min. pruttelen op laag vuur met het deksel op de pot.
  5. Snijd de limoen in partjes. Serveer de Indische curry met de gegrilde zoete aardappel en werk af met de rest van de koriander en een kneepje limoensap. Smakelijk!
  6. TIP: Begin met een beetje chilivlokken toe te voegen. Proef na 5 min. pruttelen en voeg eventueel nog wat extra toe.