Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

30 MIN
2 personen
Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

Hop, het vliegtuig op richting Thailand, met dit zalige vegetarische stoofpotje met rode curry in kokossaus, zoete aardappel, spinazie én pindakaas. Zoetig, zuur, pittig én crunchy. Zoveel smaken en texturen. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 30 g pinda's
  • 10 g koriander
  • 200 g spinazie
  • 1 cup pindakaas
  • ½ limoen
  • 1½ el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter.
  2. Verhit de arachideolie in een grote pan en voeg de knoflook, ui en gember toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid rode currypasta toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak nog 1 minuut.
  3. Voeg de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe. Voeg de zoete aardappelblokjes toe. Roer goed om. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Voeg de pinda's toe en rooster ze kort, tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig op. Schep uit de pan en hak grof. Pluk de blaadjes koriander.
  5. Roer de spinazie door het stoofpotje, tot de spinazie begint te slinken. Roer er nu de pindakaas door en pers er naar smaak limoensap bij.
  6. Serveer de rode curry met de korianderblaadjes en de pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.04 kcal
Koolhydraten 36.57 g
waarvan suikers 9.6 g
Vet 51.19 g
waarvan verzadigd 27.04 g
Proteïnen 13.4 g
Vezels 8.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin